teeter-tottering between brilliance and insanity


donderdag 4 november 2010

Mama

Mama's lange platinablonde haren zijn warrig door de windvlagen waaraan ze tot zeer kort geleden is blootgesteld. Haar kapsel vormt in pluizige staat een kader rondom haar gezicht, dat zowel grappig als enigszins triest oogt. Haar altijd zo duidelijke jukbeenderen zijn nergens te bekennen. Ze heeft bolle wangen, blauwgrijze plekken op haar oogleden, haar lippen zijn opgezet en vanuit het niets zijn er rimpeltjes naast haar mondhoeken verschenen.

Ze ziet er een beetje belachelijk uit, door de tijdelijke transformatie naar 'jong' lijkt haar gezichtsuitdrukking op die van een clown. Ze verontschuldigt zich voor iets dat een gek gezicht vormt. Legt uit dat het door de kleine ingreep komt die ze anderhalve week geleden onderging, om te voorkomen dat haar gebrek aan zelfvertrouwen een onjuist beeld van haar zou schetsen wanneer ze in de spiegel keek. Want mama is bang om oud te worden. Daarom liet ze haar oogleden enkele millimeters liften.

Nieuw: een wakkere blik! Zonder vergoeding van verzekering slechts €1000,-


Ondanks het sinistere aanzicht en de impact daarvan op mij weet ik dat een ander enkel had gelachen. Misschien komt dat door het feit dat ze mijn moeder is, omdat ze er helemaal niet oud uit ziet. Omdat ze momenteel door het toepassen van plastische chirurgie niet het gewenste effect wist te bereiken. Omdat ik clowns niet grappig vind.